19 Μαΐ 2014

Δεύτερον (24 ώρες αργότερα),

Όσοι κλαίνε κι οδύρονται, καταριούνται και ολοφύρονται ας κοιτάξουν βαθιά την ψυχή τους στον καθρέπτη.
Η δημοκρατία ειναι η σημαντικότερη ανθρώπινη επινόηση. Και δεν σημαίνει οτι οι πολλοί τα παίρνουν ολα. Αντίθετα, σημαινει οτι (οι πολλοί) συμβιβάζονται με τους λίγους. Όποια άλλη ερμηνεία ειναι για κλάματα. Ειναι (αυτη η ερμηνεία) προϊόν του κακού μας του καιρού που βασανίζει τον τόπο, δηλαδή το λαό που ζει εδω ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος κλπ, απο το 1829 περίπου.
Τα "πράγματα", δηλαδή η κοινωνίες, δεν αλλάζουν με προσευχές ή/και κατάρες. Ουτε καν στις εκκλησίες και τα τζαμιά.
Τα αναθέματα για τα μεγάλα ποσοστά των ναζίδων ειναι μια άλλη εκδοχή του γραφικο-κκέ συνθήματος "λαέ ντροπή σου για την εκλογή σου".

(Όποιος δεν εχει μυριστεί οτι οι φασιστες ειναι μια φανατική και ισχυρή μειοψηφία με ισχυρά ερείσματα στο διαρκές - και πολύχρωμο μετα τη μεταπολίτευση - ελληνικό παρακράτος, ειναι βαθιά νυχτωμένος.)

Όποιος στρέφεται ενάντια στις επιλογές των ψηφοφόρων με αναθέματα, εύχεται, σε τελευταια ανάλυση, αυτο που επιθυμούν οι ναζί και καθε αλλού είδους φίλος της δικτατορίας των λίγων: την κατάργηση της δημοκρατίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.
Κρεμάλες, πλατείες, "αέρα-να-φύγει-χολέρα", Γουδηά και στρατοδικεία ειναι φασιστικά επιχειρήματα.

Καταλαβαίνω την στιγμιαία απόγνωση όσων πίστεψαν την αφήγηση του σύριζα προσδοκώντας μια "ξαφνική αλλαγή" αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι την πίστεψαν. 

Παρακαλώ αφουγκραστείτε το 20% που αρνείται να επιστρέψει στη στραβή λογική οτι δημοκρατία ειναι τα κομματικά παραμάγαζα που ρουφάν το μεδούλι του κράτους που ανήκει σε όλους μας.
Είμαστε μεγαλη δύναμη, ειδικά στις δυο μεγαλουπόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,  εχουμε υποστεί τα πάνδεινα, εχουμε πληρώσει εκατομμύρια σε φορους, χαρατσια, ασφαλιστικά αλλα εχουμε ακομα διάθεση για καλύτερες μέρες.
Ειμαστε η κοινωνία των πολιτών και για πρώτη φορά εκφραζόμαστε, οχι με αποχή, οχι με αηδία, οχι με απελπισία αλλά με συγκρατημένη συγκρότηση.
Ειμαστε περίπου 20% και φαινόμαστε. 
Εχουμε ανάμεσα μας εξαίρετους διανοητές, επιχειρηματίες, δασκάλους, μαθητές, έντιμους και ικανούς, πετυχημένους αλλα και "τίποτες", χαβαλεδες και στριφνούς, όνειροπόλους και πραγματιστές, νέους στην ψυχή και γεροσοφούς στη νοοτροπία. Ο καθένας απο μας εχει τη δική γνώμη αλλα και μια ενδιαφέρουσα τάση να συμβιβαστεί με το διπλανό του (ελπίζω).

Την Κυριακή θα ψηφίσουμε Καμίνη και Μπουτάρη και θα κοιτάξουμε να στείλουμε μερικούς πολυ αξιόλογους ανθρώπους στη νεα και ενισχυμένη θεσμικά ευρωβουλή.
Παρακαλώ ακούστε μας και κάντε το ιδιο μεσα απο τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που προτιμάτε.
Προσωπικά θα διαλέξω απ το Ποτάμι.

19/5/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: