24 Μαρ 2009

Μας Μυρίστηκαν




το παρακάτω δημοσιεύτηκε σήμερα 17 Δεκ. 2008 στην εφημερίδα ‘Ελέυθερος Τύπος’

Μας μυρίστηκαν. Όχι τη διαφθορά μας την ηθική και υλική, την (κοινωνικά) οριζόντια και κάθετη.
Όχι τη νοοτροπία μας, την ιδιοκτησιακή, απέναντι τους. Ούτε αυτό το σχιζοφρενικό κράμα υπερπροστασίας και αδιαφορίας με το οποίο τους διαχειριζόμαστε. Χαρτζιλίκι, playstation και "θα σε δω την Κυριακή, ίσως...".
Νομίζω ότι πήρανε είδηση πως ζούμε σε βάρος τους.
Ότι τους χρεώσαμε για τα επόμενα 10-15 χρόνια να πληρώσουν το λογαριασμό για τα αυτοκίνητα μας, τα εξοχικά και την καταναλωτίλα μας. Ή να ζήσουν φτωχοί , αγράμματοι και άθλιοι.
Αλλά κυρίως: μας μυρίστηκαν ότι τους χρεώσαμε για τα επόμενα 25-50 χρόνια να σώσουν έναν ολόκληρο πλανήτη! Ή να πεθάνουν με τρόπους που δεν φανταζόμαστε καν.
Μια και τα κόμματα (όλα!) έχουν καρφωμένο το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις που θα γίνουν, προτείνω, αντί αναλύσεων που περίσσεψαν, να κάνουμε μερικές προτάσεις. Εμείς, οι πολίτες.:
1.Ψήφο από τα 16. Θαυμάσια ιδέα των Οικολόγων Πράσινων.
2.Ανεξάρτητη έρευνα για το φονικό. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε εργαστήρια/εμπειρογνώμονες της αστυνομίας.
3.Ανάθεση της ανάκρισης σε ανώτατο επίπεδο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν οι διαδικασίες, ας εφαρμοστούν.
4.Να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός δικαιοσύνης που θα εγγυηθεί τις έρευνες για το φόνο και τις παραπομπές των συλληφθέντων τις τελευταίες μέρες.
5.Αποπομπή των υπουργού/υφυπουργού Εσωτερικών και Παιδείας και της ηγεσίας της αστυνομίας. Ανάληψη από πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης.
6.Υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα
Αυτά, για να εκτονωθεί το καζάνι.

Από κει και πέρα ήρθε νομίζω η ώρα να καταλάβει ο κ.Καραμανλής ότι πρέπει να απομακρυνθεί. Αυτό το "εχθροί της δημοκρατίας", του επιστρέφεται ακέραιο.
Και ο κ.Παπανδρέου ότι η θέση του δεν ήταν σε λιτανείες στο ακριτικό Περιστέρι. Όλοι κρινόμαστε, κάθε μέρα. Όταν οι καταστάσεις είναι κρίσιμες, κάθε στιγμή.

Για αύριο; Ριζική ανατροπή πολιτικής:
1.Στροφή στον Άνθρωπο μέσα από τη σκοπιά ότι ανήκει άρρηκτα στο Περιβάλλον.
2.Αποκρατικοποίηση της αστυνομίας, αποκέντρωση και αποστρατιωτικοποίηση.
3.Δημοψήφισμα για την παιδεία και το άρθρο 16, να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με κοινωνική συναίνεση.
4.Απλή αναλογική. Σώνει πια με τις κυβερνήσεις μειοψηφίας.
5.Διαφάνεια στη δικαιοσύνη και στο κράτος.
6.Μείωση κατά 50% των εξοπλισμών.
7.Υπεράσπιση της δημοκρατίας με μοχλό τη διεύρυνση της: κοινωνικά, οικονομικά, οικολογικά.
8.Αναδιανομή του πλούτου.
Η ιστορία καταγράφει το Δεκέμβρη του 2008. Όσοι ψάχνουν υποκινητές-δάκτυλους, σκοτεινές ξένες υπηρεσίες, δέντρα και κωλόπαιδα, όσοι ονειρεύονται στρατιωτικές λύσεις, σπέρνουν διχασμό, μίσος, όσοι ψαρεύουν μικροπολιτικά οφέλη και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις έχουν χάσει το δάσος. Είναι, κυρίως, αυτοί που αποτελούν το επαγγελματικό σκέλος του πολιτικού συστήματος και τα τεκμήρια δείχνουν ότι απέτυχαν. Ως σύνολο και ως άτομα.
Εδώ, εν μέσω ενεργειακής, κλιματικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Η μικρή και αναίμακτη (με κολοσιαία εξαίρεση τον Αλέξη) εξέγερση, ίσως αφυπνίσει το άλλο σκέλος του συστήματος: τους πολίτες.
Το εύχομαι και θα αγωνιστώ γι’ αυτό. Ακούει κανείς;


Υ.Γ. Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008
Όταν γραφόταν αυτές οι 350 λέξεις δεν είχε ανακοινώσει η εξεταστική το "πόρισμα" της. Αυτόματα οι υπουργοί που θα έπρεπε να απομακρυνθούν αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά δύο...
Ακόμα, δεν είχε βγει και η απόφαση για τη ζαρντινιέρα που επιβεβαιώνει με λιτό τρόπο την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στις προανακριτικές πρακτικές και τη δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Μια και τα κόμματα (όλα!) έχουν καρφωμένο το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις που θα γίνουν, προτείνω, αντί αναλύσεων που περίσσεψαν, να κάνουμε μερικές προτάσεις. Εμείς, οι πολίτες"
Όλα ρε μαν... και οι οικολογοι. Να ξέρεις οτι έχασες πολυ, με αυτη την υποψηφιοτητα. Μπηκες και εσυ το παιχνίδι, εγινες απλα "αλλος ένας"
Α και η λύση δεν είναι να εκτονωθει το καζάνι. Η λύση είναι να τους κάψει το καζάνι.
Αντε καληνυχτα.